Pokalbiai apie aplinkosaugą

Lapkričio 27 dieną antakalniečių bendruomenės iniciatyva buvo organizuotas nuotolinis seminaras visiems, kas neabejingas žalių idėjų vystymui mieste.

Siūlome jūsų dėmesiui šio renginio vaizdo įrašą ->

Pagrindinis šio renginio tikslas – dalintis patirtimi vystant bendruomenės narių ir miesto gyventojų požiūrį į atsakingą ir tausojantį gamtos vertybių panaudojimą, atkūrimą, priežiūrą,  kuriant miesto daržus, gėlynus, natūralias pievas.

Renginio metu Vilniaus miesto savivaldybės atstovė Aušra Sičiūnienė. papasakojo apie RUrban projektą, jo rezultatus ir ateities uždavinius. (Pranešimas >>)
Antakalniečių bendruomenės narė Nora Strazdienė pasidžiaugė Antakalniečių bendruomenės iniciatyvomis P.Vileišio skvere:  Vaizdo įrašas >>
Antakalnietės Daiva Jonikienė ir Onutė Motiejūnaitė pasidalino patirtimi ir įžvalgomis apie aplinkos, kurioje gyvename, puoselėjimą. 
Vitebsko sodų grupės vadovė Aušra Vismantaitė pristatė miesto daržininkystės Rasų kolonijoje  „Daržas2123“  idėjas, patirtis ir problemas. (Pranešimas >>)
Vilniaus miesto savivaldybės atstovė Daiva Mikulskienė pristatė Užimtumo didinimo programą; Pilaitės daržininkų „Idėjų lysvės“ atstovės Laura Petruškevičiūtė ir Beatričė Umbrasaitė papasakojo apie bendruomenės daržo potencialą: teoriją ir praktiką. ( Pranešimas >>)
 Antakalniečių bendruomenės narys Gražvydas Jegelevičius pasidalino vertingomis žiniomis apie daržininkystę mieste, augalo gyvenimo ciklus, kodėl svarbu auginti savo daržovių sėklas, apie senas vaismedžių veisles Lietuvoje ir kompostavimą.
Metodinė medžiaga šio pranešimo temomis:

Renginį moderavo Edita ir Eduardas.

Įrašas paskelbtas temoje Aplinkosauga, Renginiai ir pažymėtas , .Išsisaugokite pastovią nuorodą.